Alexandra Wichstrøm er utdannet sveiser ved Hammarö svetsteknikk i Sverige. Hun har praksis som TIG sveiser av høylegerte materialer til offshoreindustrien, er foredragsholder i flere land og er i gang med videreutdanning til IWT ved Troms Tekniske Fagskole i Harstad. Under årets SMART Sveis skapte hun både engasjement og entusiasme når hun ga forsamlingen innsikt i hverdagen som sveiser. 

Wichstrøm er en av svært få i Norge som innehar sveiseutdanningen international welder iht. IIW og er engasjert i behovet for å vektlegge praktisk teori i utdanning av sveisere. Gjennom eksempler både fra egen utdanning og jobben som sveiser offshore viser hun hvor viktig det er at sveiseren ikke bare kan utføre jobben, men forstår hva man gjør og hva som påvirker kvaliteten. Sveiseren er en avgjørende del av kvaliteten i produktene, og Wichstrøm etterlyser enda nærmere kontakt mellom ingeniørene og sveiserne for å øke kvaliteten i fremtidige konstruksjoner. 

Wichstrøms budskap er et viktig innspill til fremtidens utdanning av sveisere i Norge, og hun har en teoretisk og praktisk bakgrunn som gir en meget god innsikt i hva som kreves av sveiseren når den kommer ut i arbeidslivet. Forsamlingen var engasjert og de fleste var nok enig i at den svenske modellen hvor elevene kommer ut med to sveisesertifikater i tillegg til IW tittelen er verdt å ta med inn i det norske utdanningssystemet.